Japans bloedgras - Imperata

Hoe kan ik het bloedgras het beste snoeien?
Het is verstandig om dit type siergras in het vroege voorjaar terug  te knippen tot vlak boven de grond. Hij groeit vrij snel en zal enkele weken na de start van de groei weer rode punten tonen. Gemiddeld duurt dit ongeveer tot en met eind mei tot de Imperata op volledige grootte is en de rode kleur heeft. De hoogte van de plant varieert tussen de 40 en de 70 cm. 

Wanneer bloeit de Japanse bloedgras?
Dit Japanse siergras bloeit maar zelden. Als ze bloeien gebeurt dit in de vorm van geel/zilveren bloeiaren. Als dit bij u in de tuin gebeurt zouden we graag een foto ontvangen!

Waar komt de Japanse Bloedgras vandaan?
Zoals de naam al verraadt, komt dit type siergras uit Japan. Hij dankt het tweede gedeelte van zijn naam aan de rode punten van de sprieten, waardoor het lijkt of de plant onder het bloed zit. Door de zon kleurt de plant steeds roder: een prachtig gezicht. Hij is geschikt voor de volle grond en als terrasplant in een pot. De Imperata kent vele variëteiten subtropische grassen, waarvan de Imperata Red Baron de populairste soort in Europa is.

Hoe verzorg ik mijn Japanse bloedgras?
Het is verstandig de Imperata Red Baron tweejaarlijks te bemesten, in het voorjaar en de zomer. Doe dit met organische voeding. Het is belangrijk dat u de plant hierna goed nat maakt, zodat het mest naar de wortels zakt. Dit siergras is vorstbestendig, maar in het eerste jaar kun je de Imperata het beste bedekken om vorstschade te voorkomen. Nadat ze goed geworteld zijn is dit niet meer nodig.

Wat is de beste standplaats voor de Japanse bloedgras?
Je kunt de Imperata het beste een plekje in de volle zon of halfschaduw geven. Hoe meer zon de plant krijgt, hoe roder hij kleurt. Het Japanse bloedgras groeit het beste in humusrijke en voedzame grond die lichtvochtig is goed doorlatend. In te natte grond gedijt het gras niet goed, zeker niet in combinatie met kou.
Is dit type siergras ook geschikt voor op het balkon?
Het Japanse bloedgras kun je in een ruime bak of pot zetten. Houd wel in de gaten dat de plant voldoende water krijgt en geen last ondervindt van de warmte of te felle zon. Bij goed onderhoud is de Imparata Red Baron dus een zeer geschikte plant voor op het balkon!

 

 • Winterhardheid:
  Redelijk

 • Grondsoort:
  Humusrijke grond

 • Vochtigheid:
  Vochtig, maar niet te nat

 • Standplaats:
  Zon/halfschaduw

 • Hoogte:
  30 tot 50 cm

 • Bladhoudend of verliezend:
  Bladverliezend

 • Snoeien:
  In maart terugknippen tot vlak boven de grond

 • Bemesting:
  1 tot 2 keer per jaar

 • De bloem:
  Komt zelden voor bij deze gras

 • Bloei periode:
  Juli – oktober

 • Trivia:
  Hoe meer zon de Imperata krijgt, hoe roder het blad kleurt

Voeg uw foto toe...

Stel uw vraag