Sierlijke pluimen die elegant mee waaien met de wind - Siergrassen

Niets brengt je meer tot rust dan het assortiment van Elegrass.
Wij bieden u het mooiste assortiment siergrassen, bamboe en varens.

Ons team van Elegrass leeft voor bamboe grassen en varens. Ze zijn makkelijk in onderhoud, doen het goed in de volle grond of in een pot en in zowel schaduw als zon. Maar het allermooiste vinden wij nog wel dat zij vier seizoen lang mooi blijven.

Assortiment

Grassen

Wij kunnen niet meer om onze liefde voor grassen heen en ook steeds meer tuinliefhebbers hebben siergrassen in hun hart gesloten. Logisch ook, ze zijn decoratief, erg trendy en passen vrijwel in elk type tuin. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer verschillende grassen. Zo zijn er soorten die groen blijven in de winter zoals Carex, maar ook soorten die zeer rijk bloeien met elegante pluimen in de zomer en het najaar. Dit zijn bijvoorbeeld Pennisetum, Miscanthus en Cortaderia. Deze soorten sterven in de winter af, maar het bruine silhouet blijft sierlijk staan. In het vroege voorjaar kunt u deze het beste tot boven de grond af knippen. Vervolgens zal uw gras opnieuw uitgroeien. Nog mooier dan het jaar ervoor!

Varens

Iedereen heeft plek voor een Varen. Zo vinden wij. Varens doet het namelijk het beste in de schaduw. Een plek waar de meeste planten juist een hekel aan hebben. Daarnaast geven deze schaduwplanten uw tuin direct een natuurlijke sfeer en ze zijn er vele verschillende soorten. Voorheen werden Varens veel gebruikt in landelijke en Oosterse tuinen. We zien ze nu ook steeds vaker in trendy moderne tuinen. Een Varen doet het ook goed in een mooie sierpot of kruik. Er zijn Varens die in de winter afsterven, om het volgende seizoen opnieuw fris uit te groeien tot een nog mooiere varen. Eigenlijk net zoals een vaste plant of sommige siergrassen dat doen. Er zijn ook Varens die in de winter groen blijven, en dus het hele jaar door sierwaarde hebben. Via onze productpagina kunt u zien welke Varen het beste bij u past.

Bamboe

Bamboe zijn er in vele soorten en maten. Er zijn compacte soorten, maar ook soorten die wel vier tot vijf meter hoog kunnen worden. Tegenwoordig zijn er ook veel bamboe die niet woekeren, maar mooi polvormig groeien. Dit zijn de Fargesia. De manier van groeien maakt de Fargesia bamboe goed geschikt als haagplant of in een decoratieve sierpot. De laagblijvende soorten zijn juist weer goed geschikt als bodembedekker. Met een bamboe krijgt uw tuin direct dat Oosterse tintje of die echte beach vibe. En ze blijven ook nog eens mooi groen in de winter.

Voeg uw foto toe...

Stel uw vraag