Wisteria Caroline

Wisteria Caroline

De Wisteria Caroline kun je herkennen aan de donker lilapaarse bloemen. Na ongeveer 2 jaar kan je al bloemen verwachten in je Wistera Caroline, daarnaast is hij gemakkelijk te onderhouden!

Our Choice®

In onze missie naar het beste assortiment reizen we de hele wereld over. We bezoeken beurzen, kwekers, veredelaars en botanici. Alleen de soorten waarvan ons team overtuigt is dat zij zullen slagen nemen wij op in ons Our Choice assortiment. We testen al onze nieuwe soorten namelijk eerst op onze test locatie. Hier planten we onze nieuwste aanwinsten en worden ze beoordeeld op de eerder genoemde criteria; onderhoud, gezondheid, compacte groei en een langdurige sierwaarde.

De Our Choice ® soorten in ons Up Climbers ® assortiment zijn te herkennen aan de witte pot en de Our Choice ® stempel bovenaan het etiket. We zijn altijd met ons assortiment bezig en blijven onze selectie continu verbeteren. Wanneer ons team een beter soort heeft gevonden dan zal deze een ander soort vervangen. We hebben nu de Campsis, Lonicera, Clematis, Parthenocissus, Passiflora en Rosa in ons assortiment.

De manier van klimmen

Aan de manier van presenteren kun je zien met wat voor type klimplant je te maken hebt. De klimplanten aan 1 stok zijn zelfhechtende soorten. Deze hebben weinig hulp of ondersteuning nodig bij het klimmen. Ze vinden hun weg zelf naar boven met hechtworteltjes aan de takken.

De klimplanten aan een rek hebben wat meer ondersteuning nodig. Wanneer u dit niet doet zullen zij over de grond gaan kruipen, wat overigens ook erg mooi kan zijn! Het beste kunt u de bloeiende klimplant op weg helpen met een rek of trellis, maar ook een touw, gaas of een piramide kan de klimplant helpen haar weg naar boven te vinden. Wanneer u deze vervolgens regelmatig aan bindt en de juiste richting in leidt krijgt u het mooiste resultaat

 • Winterhardheid:
  Goed

 • Grondsoort:
  Humusrijke grond

 • Vochtigheid:
  Normaal

 • Standplaats:
  Halfschaduw tot schaduw. Bij meer zon zal de Wisteria uitbundiger bloeien.

 • Hoogte:
  De Wisteria kan zo’n twee meter per jaar groeien. De maximale hoogte die de klimplant kan bereiken is ongeveer vijf tot tien meter.

 • Bladhoudend of verliezend:
  Bladverliezend

 • Snoeien:
  Goed snoeien is belangrijk bij de Wisteria. Zo blijft de plant mooi van vorm en zal ze rijkelijker bloeien. In de winter kun je de plant mooi in vorm snoeien. In de zomer kun je nagenoeg alle nieuwe uitlopers afknippen.

 • Bemesting:
  De Wisteria is niet erg kritisch, maar in voor- of najaar kun je humus bijmesten.

 • De bloem:
  De Wisteria maakt prachtige geurende bloemtrossen. Ze kunnen wel dertig centimeter lang worden! 

 • Bloei periode:
  Mei – juni. In de zomer bloeit de Wisteria soms nog een keer. Dan echter minder uitbundig.

 • Trivia:
  De Wisteria slingert naar boven. Langs een rek of schutting kun je haar dan ook het beste op weg helpen. Kijk uit met regenpijpen. De wisteria is een sterke plant en kan de regenpijp mogelijk beschadigen.

Voeg uw foto toe...

Stel uw vraag