Passiflora

Passiflora Silly Cow® en Duuk®

De Passiflora is al sinds jaar en dag een van de favorieten. Helaas zijn de meesten niet erg winterhard. De Passiflora Duuk is de meest winterharde Passiflora die we tot nu toe zijn tegengekomen. Ook de Silly Cow is een bijzonder exemplaar. Deze passiebloem heeft juist weer de grootste bloem die we tot nu toe hebben gezien. Voor ons voldoende reden om deze twee passiebloemen toe te voegen aan ons Our Choice assortiment.

Our Choice®

In onze missie naar het beste assortiment reizen we de hele wereld over. We bezoeken beurzen, kwekers, veredelaars en botanici. Alleen de soorten waarvan ons team overtuigt is dat zij zullen slagen nemen wij op in ons Our Choice assortiment. We testen al onze nieuwe soorten namelijk eerst op onze test locatie. Hier planten we onze nieuwste aanwinsten en worden ze beoordeeld op de eerder genoemde criteria; onderhoud, gezondheid, compacte groei en een langdurige sierwaarde.

De Our Choice ® soorten in ons Up Climbers ® assortiment zijn te herkennen aan de witte pot en de Our Choice ® stempel bovenaan het etiket. We zijn altijd met ons assortiment bezig en blijven onze selectie continu verbeteren. Wanneer ons team een beter soort heeft gevonden dan zal deze een ander soort vervangen. We hebben nu de Campsis, Lonicera, Clematis, Parthenocissus, Passiflora en Rosa in ons assortiment.

De manier van klimmen

Aan de manier van presenteren kun je zien met wat voor type klimplant je te maken hebt. De klimplanten aan 1 stok zijn zelfhechtende soorten. Deze hebben weinig hulp of ondersteuning nodig bij het klimmen. Ze vinden hun weg zelf naar boven met hechtworteltjes aan de takken. De klimplanten aan een rek hebben wat meer ondersteuning nodig. Wanneer u dit niet doet zullen zij over de grond gaan kruipen, wat overigens ook erg mooi kan zijn! Het beste kunt u de bloeiende klimplant op weg helpen met een rek of trellis, maar ook een touw, gaas of een piramide kan de klimplant helpen haar weg naar boven te vinden. Wanneer u deze vervolgens regelmatig aan bindt en de juiste richting in leidt krijgt u het mooiste resultaat.

 • Winterhardheid:
  De meeste soorten matig, de bij ons bekende soorten redelijk.

 • Grondsoort:
  Luchtige en vocht doorlatende grond.

 • Vochtigheid:
  Normaal, maar niet te nat.

 • Standplaats:
  Halfschaduw of volle zon.

 • Hoogte:
  Dit is afhankelijk van het snoeien. Wanneer je de plant laat gaan zal zij al na enkele jaren een hoogte van zo’n 4 meter bereiken.

 • Bladhoudend of verliezend:
  De Passiflora is half-bladhoudend. Bij een strenge winter, of langdurig droog staan kan zij haar blad laten vallen.

 • Snoeien:
  Wees niet bang je Passiflora goed terug te snoeien wanneer zij te groot wordt. De passiebloem is een sterk groeiende plant die snel weer terug zal groeien.

 • Bemesting:
  Bemesten met een basis NPK mix. 1x per jaar is voldoende.

 • De bloem:
  De bloei is uitbundig met unieke bloemen. Na de bloei zullen er oranje vruchten verschijnen.

 • Bloei periode:
  Juni – september. Bij meer zon bloeit de Passiflora nog uitbundiger.

 • Trivia:
  Ook in Nederland kun je eetbare passievruchten kweken. De Passiflora Edulis is hiervoor de meest geschikte soort. Kweek deze bij voorkeur in een kas om de vruchten goed te laten rijpen.

Voeg uw foto toe...

Stel uw vraag