Clematis Raymond Evison®

Clematis van Raymond Evison®
Tijdens onze zoektocht kwamen we de prachtige soorten tegen van Raymond Evinson. Deze veredelaar is afkomstig van het Engelse eiland Guernsey en is wereldwijd bekend bij liefhebbers van deze prachtig bloeiende klimplanten. Zijn soorten zijn het resultaat van ruim vijftig jaar toegewijd zoeken, veredelen en kruisen.
Je begrijpt dat wij niet lang hoefden te nadenken om deze soorten aan de Our Choice collectie toe tevoegen!

Wil je meer ontdekken over deze kweker klik hieronder!
Meet Raymond Evinson
Kenmerkend voor de soorten van Raymond Evison zijn de langdurige bloeiperiode, soms wel twee maanden langer dan de reguliere soorten, maar ook de mooie frisse en compacte groei springt in het oog. De soorten zijn eenvoudig te onderhouden en doen het ook goed in een pot. Kortom, ze voldoen aan al onze voorwaarden. We hoefden dus niet lang na te denken om de Evison Clematis aan ons Our Choice assortiment toe te voegen.

Our Choice ®

In onze missie naar het beste assortiment reizen we de hele wereld over. We bezoeken beurzen, kwekers, veredelaars en botanici. Alleen de soorten waarvan ons team overtuigt is dat zij zullen slagen nemen wij op in ons Our Choice assortiment. We testen al onze nieuwe soorten namelijk eerst op onze test locatie. Hier planten we onze nieuwste aanwinsten en worden ze beoordeeld op de eerder genoemde criteria; onderhoud, gezondheid, compacte groei en een langdurige sierwaarde.

De Our Choice ® soorten in ons Up Climbers ® assortiment zijn te herkennen aan de witte pot en de Our Choice ® stempel bovenaan het etiket. We zijn altijd met ons assortiment bezig en blijven onze selectie continu verbeteren. Wanneer ons team een beter soort heeft gevonden dan zal deze een ander soort vervangen. We hebben nu de Campsis, Lonicera, Clematis, Parthenocissus, Passiflora en Rosa in ons assortiment.

Tips and Tricks

Met een Raymond Evinson Clematis tover je eenvoudig je saaie schutting of muurtje om tot een kleurrijk geheel.
De Raymond Evinson Clematis doet het ook erg goed in een pot op het terras of balkon.

Voor tips and tricks voor het planten en onderhoud van je Raymond Evinson Clematis klik je hier onder!

Tips and Tricks
 • Winterhardheid:
  Goed

 • Grondsoort:
  Humusrijk

 • Vochtigheid:
  Normaal

 • Standplaats:
  Zon/Halfschaduw. Bij meer zon zal de Clematis uitbundiger bloeien. Houd de voet van de plant echter uit de volle zon.

 • Hoogte:
  Dit is afhankelijk van het snoeien. Wanneer je de plant laat gaan zal zij een hoogte van vier meter bereiken na vijf tot tien jaar.

 • Bladhoudend of verliezend:
  De Raymond Evinson Clematis zijn bladverliezend

 • Snoeien:
  Je kun je Raymond Evinson clematis het best snoeien aan het eind van de winter – begin van het voorjaar.
  Zie de Tips & Tricks voor tips van Raymond zelf

 • Bemesting:
  Humus/organische mest in het voorjaar.

 • De bloem:
  Uitbundige bloei. Kleur en grootte is afhankelijk van het soort. Sommige grootbloemige soorten hebben bloemen van vijftien centimeter doorsnede!

 • Bloei periode:
  Vanaf week 17 tot week 34, kan je genieten van de prachtige bloemen.

 • Trivia:
  In de natuur vind je de Clematis ook vaak kruipend over de grond. Wanneer je eens wat anders wilt kun je er dus ook voor kiezen je Ckematis in the zetten als bodembedekker. In de bloeiperiode is dit een prachtig gezicht.

Voeg uw foto toe...

Stel uw vraag