Clematis Evison®

Clematis van Raymond Evison®

Wanneer we het over Clematis hebben dan hebben we het eigenlijk over Raymond Evison. Deze veredelaar van het Engelse eiland Guernsey is wereldwijd bekend bij liefhebbers van deze prachtig bloeiende klimplanten. Zijn soorten zijn het resultaat van ruim vijftig jaar toegewijd zoeken, veredelen en kruisen.Kenmerkend voor de soorten van Raymond Evison zijn de langdurige bloeiperiode, soms wel twee maanden langer dan de reguliere soorten, maar ook de mooie frisse en compacte groei springt in het oog. De soorten zijn eenvoudig te onderhouden en doen het ook goed in een pot. Kortom, ze voldoen aan al onze voorwaarden. We hoefden dus niet lang na te denken om de Evison Clematis aan ons Our Choice assortiment toe te voegen.

Our Choice®

In onze missie naar het beste assortiment reizen we de hele wereld over. We bezoeken beurzen, kwekers, veredelaars en botanici. Alleen de soorten waarvan ons team overtuigt is dat zij zullen slagen nemen wij op in ons Our Choice assortiment. We testen al onze nieuwe soorten namelijk eerst op onze test locatie. Hier planten we onze nieuwste aanwinsten en worden ze beoordeeld op de eerder genoemde criteria; onderhoud, gezondheid, compacte groei en een langdurige sierwaarde.

De Our Choice ® soorten in ons Up Climbers ® assortiment zijn te herkennen aan de witte pot en de Our Choice ® stempel bovenaan het etiket. We zijn altijd met ons assortiment bezig en blijven onze selectie continu verbeteren. Wanneer ons team een beter soort heeft gevonden dan zal deze een ander soort vervangen. We hebben nu de Campsis, Lonicera, Clematis, Parthenocissus, Passiflora en Rosa in ons assortiment.

De manier van klimmen

Aan de manier van presenteren kun je zien met wat voor type klimplant je te maken hebt. De klimplanten aan 1 stok zijn zelfhechtende soorten. Deze hebben weinig hulp of ondersteuning nodig bij het klimmen. Ze vinden hun weg zelf naar boven met hechtworteltjes aan de takken.

De klimplanten aan een rek hebben wat meer ondersteuning nodig. Wanneer u dit niet doet zullen zij over de grond gaan kruipen, wat overigens ook erg mooi kan zijn! Het beste kunt u de bloeiende klimplant op weg helpen met een rek of trellis, maar ook een touw, gaas of een piramide kan de klimplant helpen haar weg naar boven te vinden. Wanneer u deze vervolgens regelmatig aan bindt en de juiste richting in leidt krijgt u het mooiste resultaat

 • Winterhardheid:
  Goed

 • Grondsoort:
  Humusrijk

 • Vochtigheid:
  Normaal

 • Standplaats:
  Zon/Halfschaduw. Bij meer zon zal de Clematis uitbundiger bloeien. Houd de voet van de plant echter uit de volle zon.

 • Hoogte:
  Dit is afhankelijk van het snoeien. Wanneer je de plant laat gaan zal zij een hoogte van vier meter bereiken na vijf tot tien jaar.

 • Bladhoudend of verliezend:
  Meestal bladverliezend. Alleen de Armandi en de Avalanche zijn bladhoudend.

 • Snoeien:
  Afhankelijk van de bloeiperiode. Als je de Clematis fris en vol wilt houden is goed snoeien belangrijk.

 • Bemesting:
  Humus/organische mest in het voorjaar.

 • De bloem:
  Uitbundige bloei. Kleur en grootte is afhankelijk van het soort. Sommige grootbloemige soorten hebben bloemen van vijftien centimeter doorsnede!

 • Bloei periode:
  Afhankelijk van het soort, voorjaar of zomer.

 • Trivia:
  In de natuur vind je de Clematis ook vaak kruipend over de grond. Wanneer je eens wat anders wilt kun je er dus ook voor kiezen je Ckematis in the zetten als bodembedekker. In de bloeiperiode is dit een prachtig gezicht.

Doe het zelf!

Van een klimplant in een pot tot een muur of schutting met prachtige bloemen

Het zal voor de meesten een herkenbaar, misschien zelfs frustrerend gevoel zijn. Je ziet een prachtige klimplant staan in een minstens zo mooie tuin. Dit zou je thuis ook wel willen! Helaas haken de meeste mensen hier af. Ten onrechte wordt gedacht dat het veel tijd kost om een klimplant te onderhouden.

Gelukkig heeft het Perfect Garden Team hiervoor een super oplossing gecreëerd! Binnen enkele korte en makkelijke stappen creëer je nu zelf in je tuin deze muur of schutting vol bloemen!

In het filmpje hiernaast zie je hoe makkelijk het is om een prachtige muur te creeren in je eigen tuin. Heerlijk genieten van alle mooie kleuren en heerlijke geuren in je eigen tuin!

Klik hier voor meer informatie

Voeg uw foto toe...

Stel uw vraag