Campsis Summer Jazz®

Campsis Summer Jazz®

Campsis, ook wel trompetbloem genoemd, is een erg geliefde klimplant. Ze bloeien namelijk rijkelijk in de zomer en nazomer en brengen zo het vakantiegevoel naar je tuin. Je komt de Campsis namelijk regelmatig tegen in mediterrane landen als Spanje en Italië. Toch is de Campsis zeer winterhard en dus ook geschikt voor ons klimaat. De reguliere Campsis soorten groeien echter te snel voor de meeste tuinliefhebbers. Daarom was ons team ook zo blij toen ze de nieuwe soorten uit de Summer Jazz series tegen kwamen in Israël. Oorspronkelijk komen ze uit Japan en ze zijn prachtig! We kweken ze in drie kleuren; geel, oranje en rood. Ze blijven mooi compact, bloeien rijkelijk en zijn makkelijk in onderhoud. Ze zijn zelfs mooi als struik in je tuin!

Our Choice®

In onze missie naar het beste assortiment reizen we de hele wereld over. We bezoeken beurzen, kwekers, veredelaars en botanici. Alleen de soorten waarvan ons team overtuigt is dat zij zullen slagen nemen wij op in ons Our Choice assortiment. We testen al onze nieuwe soorten namelijk eerst op onze test locatie. Hier planten we onze nieuwste aanwinsten en worden ze beoordeeld op de eerder genoemde criteria; onderhoud, gezondheid, compacte groei en een langdurige sierwaarde.

De Our Choice ® soorten in ons Up Climbers ® assortiment zijn te herkennen aan de witte pot en de Our Choice ® stempel bovenaan het etiket. We zijn altijd met ons assortiment bezig en blijven onze selectie continu verbeteren. Wanneer ons team een beter soort heeft gevonden dan zal deze een ander soort vervangen. We hebben nu de Campsis, Lonicera, Clematis, Parthenocissus, Passiflora en Rosa in ons assortiment.

De manier van klimmen

Aan de manier van presenteren kun je zien met wat voor type klimplant je te maken hebt. De klimplanten aan 1 stok zijn zelfhechtende soorten. Deze hebben weinig hulp of ondersteuning nodig bij het klimmen. Ze vinden hun weg zelf naar boven met hechtworteltjes aan de takken.

De klimplanten aan een rek hebben wat meer ondersteuning nodig. Wanneer u dit niet doet zullen zij over de grond gaan kruipen, wat overigens ook erg mooi kan zijn! Het beste kunt u de bloeiende klimplant op weg helpen met een rek of trellis, maar ook een touw, gaas of een piramide kan de klimplant helpen haar weg naar boven te vinden. Wanneer u deze vervolgens regelmatig aan bindt en de juiste richting in leidt krijgt u het mooiste resultaat.

 • Winterhardheid:
  Redelijk

 • Grondsoort:
  Luchtige en vocht doorlatende grond.

 • Vochtigheid:
  Normaal, maar zeker niet te nat!

 • Standplaats:
  Volle zon.

 • Hoogte:
  Dit is afhankelijk van het snoeien en de soort. Wanneer je de plant laat gaan zal zij al na enkele jaren een hoogte van zo’n 4 meter bereiken.

 • Bladhoudend of verliezend:
  Bladverliezend

 • Snoeien:
  Wees niet bang je Campsis goed terug te snoeien wanneer zij te groot wordt. De Campsis is een sterk groeiende plant die snel weer terug zal groeien.

 • Bemesting:
  Bemesten met een basis NPK mix. 1x per jaar is voldoende.

 • De bloem:
  De bloei is uitbundig met exotisch uitziende bloemen.

 • Bloei periode:
  augustus – september. Bij meer zon bloeit de Campsis nog uitbundiger en langer.

 • Trivia:
  Er zijn sinds een aantal jaar compactere soorten te verkijgen. Wij verkopen deze onder de serie ‘summer jazz’. Perfect voor kleinere tuinen of in een pot!

Voeg uw foto toe...

Stel uw vraag