Gemakkelijk in elke tuin een zee aan bloemen of juist mooi groen in de winter met UP climbers.

UP Climbers biedt het mooiste en beste klimplantenassortiment. Bij UP climbers vinden wij dat een tuin niet zonder klimplanten kan. Logisch ook, iedereen heeft er immers ruimte voor. Of u nou een kale struik kleur wilt geven door deze te laten begroeien of een lelijke muur of regenpijp wilt weg werken. Het kan met een klimplant en u heeft er nauwelijks ruimte voor nodig! Doordat er zoveel verschillende klimplanten zijn passen zij in elk type tuin. Of het nou landelijk of modern is. Zij geven u een zee aan bloemen of blijven juist mooi groen in de winter.

Klimmers zijn weer terug van weg geweest. Verticaal tuinieren is erg trendy en ook de stadstuin krijgt tegenwoordig steeds meer aandacht. Het grote voordeel van de klimplant is dat zij op vele manieren zijn toe te passen en er eigenlijk heel weinig ruimte voor nodig is. Dit terwijl ze toch al snel enkele meters hoog kunnen worden. Hierdoor zorgen ze voor diepte in uw tuin, maar ook op terras of balkon. Klimplanten zijn er in vele soorten en maten:

Assortiment

Bloeiende klimplanten

Er zijn veel klimplanten die gaan bloeien. Denk bijvoorbeeld aan een Clematis, Passiebloem, Rosa, of Kamperfoelie (Lonicera). Zij fleuren die lelijke muur of regenpijp direct op met een heuse bloemenzee. Deze soorten hebben in de meeste gevallen wel wat hulp nodig bij het klimmen. Wanneer u dit niet doet zullen zij over de grond gaan kruipen, wat overigens ook erg mooi kan zijn! Het beste kunt u de bloeiende klimplant op weg helpen met een rek of trellis, maar ook een touw, gaas of een piramide kan de klimplant helpen haar weg naar boven te vinden. Wanneer u deze vervolgens regelmatig aan bindt en de juiste richting in leidt krijgt u het mooiste resultaat.

Zelfhechtende klimplanten

Klimplanten die weinig onderhoud vragen zijn de zelfhechtende soorten. Zij vinden zelf de weg naar boven door de hechtworteltjes aan de nieuwe ranken. Eigenlijk net zoals een klimop dat doet. De meeste zelfhechtende klimplanten zoals Parthenocissus (wingerd), Hedera (klimop), Campsis (trompetbloem) en Hydrangea Petiolaris (klimhortensia) groeien relatief snel. Dit maakt deze groep klimplanten goed geschikt voor het snel begroeien van grote oppervlakken.

Wintergroene klimplanten

Erg populair de laatste jaren zijn de schuttingdelen met een stalen trellis of draadrek. Vaak worden hier wintergroene klimplanten voor gebruikt. Meestal een klimop, maar er zijn veel meer smaken. Zo zijn er groenblijvende Lonicera – (kamperfoelie) en Clematis soorten. Een Pyracantha (vuurdoorn) is hiervoor ook goed geschikt.

Voeg uw foto toe...

Stel uw vraag