Heptacodium miconioides

Bijzondere plant die pas sinds eind jaren ’80 van de vorige eeuw als sierplant wordt gekweekt. Forse bladverliezende struik tot kleine meerstammige boom met een breed opgaande groeivorm. De oude schors is beigebruin en schilfert fraai af. De lichtgroene bladeren verschijnen al vroeg in het jaar en hebben drie opvallende nerven. Omstreeks september-oktober verschijnen de witte bloemen in losse pluimen. Na de bloei kleuren de kelkjes gedurende meerdere weken donkerrood. Snoei is niet noodzakelijk. Als de plant toch gesnoeid moet worden kunnen dikke takken omstreeks half maart worden weggeknipt/gezaagd. Prima winterhard.

Boskoop

GOOD ROOTS bomen worden gekweekt in Boskoop en omgeving. Een dorp gelegen in het Groene Hart van de provincie Zuid-Holland. Boskoop staat al eeuwen bekend om de vruchtbare grond en bomen van topkwaliteit.

Al vele honderden jaren terug kreeg men door dat de bodem onder Boskoop bijzonder geschikt is voor de boomteelt. Eerst ging dit met name om de teelt van fruit en fruitbomen. Hierdoor zijn er meerdere fruitsoorten vernoemd naar de gemeente: “de schone van Boskoop” (ook bekend als de goudreinette), maar ook een druivenras, “de glorie van Boskoop”. Vanaf de 15e eeuw werden er in plaats van fruit steeds meer bomen geproduceerd en deden ook andere siergewassen hun intrede. In het begin veel Azalea’s, Rhododendrons en Rozen, maar tegenwoordig is dit assortiment vele malen breder. 

KVBC

Jaarlijks worden tientallen nieuwe soorten tuinplanten gekweekt. Maar zijn het altijd verbeteringen? En welke selecties zijn het mooist en best voor in de tuin? Om hier inzicht in te kunnen geven, verricht de KVBC keuringen. De KVBC adviseert haar leden en consumenten bij het maken van keuzes in het sortiment en de tuin door:

– Keuringen van sierteeltgewassen
– Publicaties over gekeurde gewassen in Arbor Vitae en Dendroflora
– Nederlandse Planten Collecties
– Diverse bijeenkomsten en evenementen

Onder de leden van de KVBC bevinden zich kwekers, handelsbedrijven, hoveniers en grootgroenvoorzieners en liefhebbers. www.kvbc.nl

Voeg uw foto toe...

Stel uw vraag