Good Roots zijn bomen van de hoogste kwaliteit. Met liefde gekweekt in Boskoop, in grond met een rijke historie.

Wij vinden dat een tuin niet zonder een echte boom of heester kan. Een plant die samen met jou, jaar na jaar mooier wordt. Met de keuze voor GOOD ROOTS koop je een kunstwerk voor je tuin.
Een boom zorgt voor verkoeling op een warme zomerdag, trekt vogels en insecten aan, voorkomt verzakkingen door wateroverlast en breekt de wind.
De beste selectie
De gemiddelde tuin wordt steeds kleiner. Daarom hebben we in samenwerking met de KVBC een selectie gemaakt van de beste en meest exclusieve soorten voor de kleinere tuin: relatief compact, eenvoudig in onderhoud en altijd met een lange sierwaarde:
  • – Exclusief
  • – Compact
  • – Eenvoudig in onderhoud
  • – Grote sierwaarde
  • – Lange levensduur

Assortiment

Boskoop

GOOD ROOTS bomen worden gekweekt in Boskoop en omgeving. Een dorp gelegen in het Groene Hart van de provincie Zuid-Holland. Boskoop staat al eeuwen bekend om de vruchtbare grond en bomen van topkwaliteit.

Al vele honderden jaren terug kreeg men door dat de bodem onder Boskoop bijzonder geschikt is voor de boomteelt. Eerst ging dit met name om de teelt van fruit en fruitbomen. Hierdoor zijn er meerdere fruitsoorten vernoemd naar de gemeente: “de schone van Boskoop” (ook bekend als de goudreinette), maar ook een druivenras, “de glorie van Boskoop”. Vanaf de 15e eeuw werden er in plaats van fruit steeds meer bomen geproduceerd en deden ook andere siergewassen hun intrede. In het begin veel Azalea’s, Rhododendrons en Rozen, maar tegenwoordig is dit assortiment vele malen breder. 

KVBC

Jaarlijks worden tientallen nieuwe soorten tuinplanten gekweekt. Maar zijn het altijd verbeteringen? En welke selecties zijn het mooist en best voor in de tuin? Om hier inzicht in te kunnen geven, verricht de KVBC keuringen. De KVBC adviseert haar leden en consumenten bij het maken van keuzes in het sortiment en de tuin door:

– Keuringen van sierteeltgewassen
– Publicaties over gekeurde gewassen in Arbor Vitae en Dendroflora
– Nederlandse Planten Collecties
– Diverse bijeenkomsten en evenementen

Onder de leden van de KVBC bevinden zich kwekers, handelsbedrijven, hoveniers en grootgroenvoorzieners en liefhebbers. www.kvbc.nl

Voeg uw foto toe...

Stel uw vraag