Raymond Evison

Meer dan 50 jaar ervaring in het kweken en veredelen van Clematis

Raymond Evison

Vanaf jongs af aan had hij al passie voor het kweken van Clematissen, zo ontwikkelde hij zijn eerste Clematis al op 18 jarige leeftijd. Hij vernoemde de Clematis naar zijn moeder ‘Edith’. In de jaren die daaropvolgde ontwikkelde hij vele soorten, sommige soorten kwamen rechtstreeks uit de natuur, andere soorten in samenwerking met veredelaars en andere kwekers.


Midden jaren negentig startte Raymond een samenwerking met het Deense bedrijf Poulsen Roser A/S voor het ontwikkelen van moderne clematis soorten. Gezamenlijk hadden de bedrijven meer dan 150-jaar ervaring in het ontwikkelen van nieuwe variëteiten. Uit deze samenwerking zijn veel mooie soorten gekomen die je overal ter wereld tegenkomt.


Raymond zijn werk van de afgelopen 50-jaar is beloond met onder andere 29 gouden medailles aan de wereld beroemde Chelsea Flower Show en vele andere prijzen.

<strong>Clematis Rebecca</strong>Clematis Rebecca 
<strong>Clematis Samartian Jo</strong>Clematis Samartian Jo
Clematis Garland Masa
Jaarlijks ontwikkelt het team van Raymond Evison meer dan 2000 nieuwe Clematis variëteiten, het duurt gemiddeld acht tot tien jaar voordat een nieuwe Clematis in de Raymond Evison collectie wordt opgenomen. Door het strenge selectie proces zijn dit slechts enkele soorten per jaar, want alleen de beste soorten zijn het waard om het Our Choice Raymond Evison logo te dragen.

Guernsey

Originates from Guernsey from a very famous Nursery, as that’s a bit different and unique

De Clematis Raymond Evinson is afkomstig van het bijzondere Engelse eiland Guernsey, gelegen in het kanaal tussen Frankrijk en Groot-Brittannië. Het zachte klimaat en ongeveer 2000 zonuren per jaar maken het eiland ideaal voor het kweken van (subtropische) planten. Op het eiland vind je prachtige natuur en wel 27 verschillende stranden.
Met een Our Choice Raymond Evison Clematis breng je het Engelse Guernsey naar je eigen tuin, balkon of patio!Voeg uw foto toe...

Stel uw vraag