GojiBes - Lycium

Waar komt de goij bes vandaan?
De absolute vitamine bom! 
De uit China oorspronkelijke goji bessen zijn bijzonder gezond en worden al jaren in medicijnen gebruikt, maar zijn ook zeer geschikt voor dagelijks gebruik in de keuken. De vruchten bevatten veel goede vitamines en behoren daarom tot de selectie Superfruit. Ook lekker om gedroogd te eten. De vitaminen bevatten o.a. aminozuren, caroteen, ratine en polysachariden wat werkt tegen vervroegde verouderingsklachten, verminderd gezichtsvermogen, luchtwegaandoeningen en duizeligheid. Volgens de chinezen zou het regelmatig eten van de Goji bes de jeugdigheid in het lichaam vasthouden.

Wat is de beste standplaats voor de goij bes?
Om de grote opbrengst aan bessen maximaal te stimuleren raden wij aan om de Instant Succes te planten in zon/halfschaduw.
Hoe verzorg in mijn goij bes?
De Goijbes geeft zowel op oud hout als op verse takken direct na het snoeien bessen. Met zijn gezondere en compactere groei in vergelijking met andere gojibessen zal de Instant Succes wel 30-50% minder groot worden als de oorspronkelijke soorten.  U kunt deze planten snoeien wanneer u wilt. De plant kan zonder te snoeien wel een hoogte bereiken van wel 300 centimeter. Succes gegarandeerd!
Wanneer kan je de Goijbessen oogsten?
Rond het einde van augustus zullen de eerste rijpe vruchten klaar zijn om geoogst te worden. Dit zal zo’n 2 á 3 weken aanhouden. De langwerpige bessen van ongeveer 2cm hebben een fel oranje kleur. De verfrissende bessen zijn vergelijkbaar van smaak als die van een rijpe tomaat en wordt veel gebruikt in salades. Door de vruchten te drogen worden zij zoeter en beter van smaak. Na het aanplanten al in het eerst volgende jaar gegarandeerd vruchten.
Hoe kan ik de goij bes het beste snoeien?
In principe kan de Lycium op ieder moment gesnoeid worden naar de gewenste hoogte.  De oogsttijd kan naar achteren worden opgeschoven door later in het seizoen de Lycium terug te snoeien, bijvoorbeeld begin mei.Is de goij bes ook geschikt als snijbloem?
De gojibes is een mooi en aantrekkelijke sierheester die vanaf eind Augustus heldere oranje vruchten zal dragen met kleuren die je nog nooit eerder ben tegengekomen in de tuin. De Lycium is een buiten plant, al doen de takken het ook goed als decoratie binnenshuis.
 • Winterhardheid:
  -20 graden

 • Grondsoort:
  Alle grondsoorten behalve zand

 • Vochtigheid:
  Licht vochtig houden

 • Standplaats:
  Zon/halfschaduw

 • Hoogte:
  100-300 centimeter, groeit redelijk snel

 • Bladhoudend of verliezend:
  Bladverliezend

 • Snoeien:
  Elk gewenst moment

 • De bloem:
  Op het éénjarige hout verschijnen later in het voorjaar paarse bloemen.

 • Bloei periode:
  Mei-Juli

Waar te koop?

De Lycium is te koop bij meer dan 1000 fysieke locaties. U kunt ook de Lycium kopen bij een van de volgende online winkels.

Gojibes

Gojibes

Lycium
Direct Buy

Voeg uw foto toe...

Stel uw vraag