De eetbare tuin, lekker en gezond met gegarandeerd vruchten voor het hele gezin.

100% fruit helpt mee aan uw gezondheid. In ons assortiment zitten alleen soorten die gegarandeerd vruchten geven en gemakkelijk zijn in onderhoud. Zo kunt u ervaren hoe lekker en gezond fruit uit eigen tuin is en daarnaast ook leuk en leerzaam voor de kinderen! We hebben ook soorten die goed geschikt zijn voor terras en balkon. Perfect voor kleinere moestuintjes of een moestuin op het balkon of terras. In veel van onze fruitplanten krijgt u na een jaar al vruchten. Denk aan aalbessen, kruisbessen, bramen, frambozen en bosbessen. Ook onze fruitbomen zoals appels, peren, pruimen en kersen geven in de meeste gevallen al na een jaar vruchten.

Het mooie is dat wanneer u er zelf niet van eet u de vogels er een plezier mee doet. Daarnaast zijn fruitplanten ook gewoon erg mooi, creëer bijvoorbeeld een eetbare muur met een druif of kiwi.

Assortiment

Maak uw eigen vruchtensappen of jam

Bosbessen (Vaccinium), kruis- en aalbessen (Ribes), maar ook frambozen en bramen (Rubus) zijn heerlijk in vruchtensappen of jam. Zo kunt u zelfs in de winter nog genieten van uw gezonde oogst in de zomer. Wij van 100% fruit hebben grootmoeders recept van oud Hollandse zomer vruchten weten te bemachtigen.

Stap 1

Begin met het koken van uw favoriete fruit uit eigen tuin. Dit kan een mix zijn van bessen, bramen en frambozen. Doe dit samen met zo’n 50 ml water. Het fruit is klaar wanneer het tot moes is gekookt.

Stap 2

Voeg nu geleermiddel toe. Ongeveer 15 gram zal voldoende zijn. Dit is te halen bij uw favoriete supermarkt en op de verpakking zult u de beste verhouding vinden. Dit is ook het moment waarop u de suiker kunt toevoegen. Omdat smaken verschillen kunt u nu proeven of het zoet genoeg is. Roer goed door en breng nog ongeveer 1 minuut aan de kook.

Stap 3

Zet de schone weck- of schroefpotten klaar en vul deze voor ongeveer 80% met de hete jam. Sluit de pot en zet deze voor 10 minuten op zijn kop weg. Wanneer u de potten dicht houdt zijn deze voor langere tijd geconserveerd. Na opening kunt u deze het beste in de koelkast bewaren.

Voeg uw foto toe...

Stel uw vraag